sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Viena, orașul care menține istoria Austriei vie

Capitala austriacă s-ar putea să nu aibă o poziție înaltă în ceea ce privește relațiile internaționale, dar rămâne un titan pe scena culturală, cu câteva muzee uimitoare, cu galerii de elită și sentimentul incontestabil de grandoare pe care îl trezește în sufletul fiecărui turist.

Așadar, Fabrica de Vacanțe vă surprinde cu oferte de călătorie cărora vă va fi greu să le rezistați, mai ales dacă vă place să vă plimbați în lumea întreagă.

Dacă vă gândiți să plecați într-un city break în Viena, este important să știți cum puteți să vă bucurați de frumusețile vieneze, precum și de specificul gastronomic de aici. Așadar, iată care sunt cele mai interesante locuri de vizitat ce nu ar trebui ratate dacă vă doriți să plecați curând într-un city break în Viena.

1.  Cartierul muzeelor

MuseumsQuartier, sau MQ, așa cum este mai cunoscut, oferă totul, de la cea mai bună colecție Egon Schiele din lume, la o serie de baruri, cafenele și restaurante la modă până la un parc de sculpturi cu teren de minigolf.

Muzeul Leopold, care adăpostește 44 de picturi Schiele și diverse lucrări ale lui Gustav Klimt, Oskar Kokoschka și membri ai mișcării Wien Werkstätte, este unul dintre cele mai bune muzee de artă din Viena, în timp ce MUMOK se mândrește cu cea mai importantă colecție de artă contemporană a orașului, inclusiv lucrări de Andy Warhol și Roy Lichtenstein. Chiar dacă arta nu e treaba ta, merită să te îndrepți în curte pentru a sta cu localnicii pe unul dintre blocurile geometrice atrăgătoare.

2. Cafe Central

Cea mai venerabilă cafenea din Viena, Cafe Central, face concurență oricărei cafenele din Londra, de exemplu. Deschisă în 1876, acest Kaffeehaus tipic vienez a fost întotdeauna preferatul localnicilor. Se știe că Freud, Trotsky și Stefan Zweig își beau cafeaua aici. Tavanele în formă de cupolă asemănătoare unei catedrale sunt la fel de atractive acum ca și atunci. Să stai la coadă poate fi plictisitor, dar odată ce ai ajuns înăuntru, decorul strălucitor și prăjiturile și produsele de patiserie de clasă mondială fac ca totul să merite.

3. Muzeul Evreiesc

Niciodată nu a fost mai important să păstrăm vie amintirea Holocaustului. Cel mai vechi muzeu evreiesc din lume a fost fondat la Viena în 1895, dar a fost închis și jefuit de naziști în 1938, iar azi multe obiecte valoroase încă lipsesc. Muzeul Evreiesc de astăzi a fost fondat în 1988 și s-a mutat în Dorotheergasse în 1993. Pe lângă păstrarea memoriei celor 50.000 de evrei austrieci uciși în Holocaust, muzeul prezintă contribuțiile extraordinare aduse la fiecare aspect al vieții vieneze de către cetățenii evrei de-a lungul veacurilor. Această destinație reprezintă o vizită obligatorie dacă vă doriți un city break în Viena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu