luni, 19 martie 2018

Cum am gasit fotograful potrivit pentru ziua mea


Oricine poate avea acces la o camera foto de calitate in ziua de azi, insa totul nu se rezuma doar la achizitionarea acesteia, ci dispozitivul trebuie sa fie utilizat in mod corespunzator, iar Laur Gales a alcatuit o lista de criterii prin care ne putem da seama de profesionalismul unui fotograf pe care dorim sa il angajam in diferite conditii, fie ca este vorba despre un botez, o nunta, o aniversare si nu numai.

Site-ul fotografului
Este foarte important ca un fotograf sa aiba si site, nu doar pagina pe retelele de socializare, iar modul in care acesta este organizat poate spune foarte multe, incepand de la frecventa cu care se actualizeaza, afisarea unei liste cu servicii, eventual un blog si nu numai.

Incheierea unui contract
O alta modalitate prin care un fotograf isi poate arata profesionalismul este semnarea unui contract, intrucat acesta reprezinta o cale prin care sunt protejati atat fotografii, cat si clientii pentru ca sunt evitate situatiile neplacute cand una din parti anuleaza proiectul pe ultima suta de metri.

Calitatea imaginilor
Probabil ca cele mai multe persoane nu isi vor putea da seama de calitatea unei imagini facute de un fotograf profesionist si unul amator, insa cei care cunosc cateva detalii despre acest domeniu cu siguranta ca vor sesiza o diferenta.

Stil
Conteaza foarte mult si stilul abordat de fotograf intrucat unele pot fi mai mult sau mai putin atragatoare, iar prin studierea portofoliului acestora se va putea determina daca fotograful este cel potrivit pentru propriile nevoi. Este important ca viziunea sa fie pe aceeasi lungime de unde cu cea a clientilor, insa orice fotograf profesionist este capabil sa se adapteze la cerintele tuturor pentru a le putea face pe plac.

Pretul corect
Cel mai mare pret nu inseamna neaparat cea mai buna munca, la fel cum nici cel mai mic nu aduce intotdeauna imagini de o calitate inferioara. Totusi, este important ca pretul sa fie corect si direct proportional cu serviciile oferite, fiind ideala gasirea unui echilibru. In acelasi timp, fotografii profesionisti au disponibile tot felul de pachete pentru a multumi toate tipurile de clienti, fiind importanta studierea pachetelor pentru a fi ales cel mai avantajos in functie de necesitati.

Aparatura
Laur Gales este de parere si ca aparatura joaca un rol important in alegerea unui fotograf intrucat acesta poate fi un semn al investiilor continue pentru a tine pasul cu tendintele si cu tehnologia, astfel incat sa fie asigurate cele mai bune servicii. Un fotograf care isi castiga painea prin aceasta munca va fi interesat intotdeauna sa aduca rezultatele optime, investind constant in aparatura folosita, pe cand unul care efectueaza fotografii doar ca un hobby nu va fi dispus sa aloce aceleasi sume mari de bani pe aparatura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu